alpha

[rev_slider alias="slider_page_12"]

 

WELKOM OP DE INTERCULTURELE ALPHA-CURSUS

ICF Rotterdam-Noord organiseert een Alpha cursus (een cursus waar je met elkaar in gesprek gaat over geloof en de zin van het leven, etc.). Heb je zin om mee te doen? Het is gratis en je kan de eerste avond gewoon komen kijken of je het wat vindt! Stuur een bericht en we zetten je op de lijst voor de eerstvolgende Alpha.

Interculturele Alpha Cursus (tweetalig Nederlands/Engels)
11 Donderdagen 19.00 – 21.00 en een zaterdag
Dinner + Talks + Discussion
Info and sign-up: Fred +31 (0) 6 21 21 27 26 / fred@icfrotterdamnoord.nl

 

WAT IS ALPHA?

Alpha is een introductiecursus op het christelijk geloof. In 10 weken wordt de basis van het christelijk geloof besproken. Het is een open en informele plek waar we samen de grote vragen van het leven onderzoeken.

VOOR WIE IS ALPHA?

De Alpha cursus is bestemd voor iedereen die graag meer wil weten over het christelijk geloof. Je bent welkom, wie je ook bent en wat je ook gelooft. Kijk hier verhalen van mensen die aan de Alpha cursus hebben meegedaan.

WAT KOST ALPHA?

Deelname aan de cursus is helemaal gratis; wij verzorgen het cursusmateriaal en het eten. (Er is gelegenheid voor het geven van een vrijwillige bijdrage voor de maaltijd).

IN WELKE TAAL WORDT DE CURSUS GEGEVEN?

De Alpha-cursus in ICF-Noord is tweetalig, Nederlands/Engels.

DATA, TIJDEN en LOCATIE

Na de introductie loopt de cursus 10 weken op donderdagavonden (van 19-21 uur) en 1 zaterdag. De locatie is de Feisserkapel, Proveniersstraat 52b, 3033 CL Rotterdam (direct achter Rotterdam CS)

Introductie-avond: Leven, is er meer?
Wie is Jezus?
Waarom stierf Jezus
Hoe kan ik geloven?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Wie is de heilige Geest?
Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen
Geneest God ook nu nog?
Hoe zit het met de kerk?

HOE ZIET EEN AVOND ERUIT?

Je kunt binnenwandelen vanaf 18.30 uur

19.00-19.45 |LEKKERE MAALTIJD

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd, met zorg klaargemaakt door mensen uit onze kerk. De ene keer Pakistaans, dan weer Chinees, Mexicaans of Antilliaans. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen.

19.45 – 20.15 | KIJK

Elke Alpha-bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’.

20.15-21.00 | BESPREEK

Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt.

Aan het einde van de avond is er ruim de tijd om na te praten

Bel, app  of mail Fred voor meer info of aanmelden 06-21 21 27 26 / fred@icfrotterdamnoord.nl